Bij onze praktijk helpen wij jou graag verder! Onze deskundige staan klaar om jouw klachten te verhelpen. Hieronder staan een aantal zaken waarmee wij doorkijken om jouw de juiste behandeling te geven.
Bij onze praktijk helpen wij jou graag verder! Onze deskundige staan klaar om jouw klachten te verhelpen. Hieronder staan een aantal zaken waarmee wij doorkijken om jouw de juiste behandeling te geven.
Heeft u hulp nodig bij het werken aan herstel na een ongeval, ziekte of medische ingreep? Fysiotherapie kan u hierbij uitstekend helpen. De behandelingen kunnen zowel in de praktijk als aan huis worden gegeven en zijn gericht op het zo snel mogelijk hervatten van uw dagelijkse activiteiten, hobby’s of sportactiviteiten.
Heeft u klachten aan het bewegingsapparaat? Dit kunnen klachten zijn van spieren, pezen, banden en/of gewrichten. Ook gevolgen van functiestoornissen aan het zenuwstelsel, de longen en het hart kunnen worden behandeld. U kunt direct een afspraak maken of met een verwijzing van de huisarts.
Indien u niet in de mogelijkheid bent om naar de praktijk te komen door een medische of lichamelijke oorzaak dan kan de fysiotherapeut ook bij u thuis komen. Hiervoor is wel een verwijzing van een arts nodig, waarop wordt aangegeven dat de therapie bij u thuis plaatsvindt.
Bent u geblesseerd geraakt tijdens het sporten en wilt u zo snel mogelijk en op een goede manier weer aan het sporten dan kunt u altijd op korte termijn langskomen op één van de sportspreekuren of een afspraak maken.
Senioren zijn vaak minder goed in staat balans te houden. Bent u wel eens gevallen, bang om te vallen of heeft u moeite met het houden van uw balans dan heeft u een grotere kans om te vallen. Valpreventie kan u helpen om vallen te voorkomen of het letsel tijdens een val te beperken. Daarnaast wordt u bewust van uw persoonlijke risicofactoren in het dagelijks leven.
Conservatief tapen.
Bij sommige klachten is het verstandig een gewricht te beperken in de beweeglijkheid of ter ondersteuning. Hierbij kunt u denken aan het tapen van enkels na scheuring van de enkelbanden of het tapen van de duim of pols na een val. Deze tape is stug, niet waterbestendig en wordt meestal gedurende een korte periode gebruikt.
Toepassingen: enkelklachten, enkeltrauma, kneuzing of overstrekking van de vingers, polsklachten.
Kinesiotape.
Kinesiotape is een elastische katoenen tape. Doordat de tape rekbaar is, past de tape zich goed aan aan de beweging. Zo worden de spieren of gewrichten niet vastgezet maar helpt of ondersteunt de kinesiotape het bewegen. Hierdoor kan kinesiotape worden gebruikt bij diverse klachten en blessures. Het stimuleert het herstellend vermogen van het lichaam, biedt ondersteuning en stabiliteit waar gewenst. De tape blijft 4 tot 7 dagen zitten en is wel waterbestendig.
Toepassingen: o.a. lage rugklachten, schouderklachten, spierrupturen, peesklachten, zweepslag, knieklachten, enkelklachten, verhoogde spierspanning, houdingsproblemen, bekkeninstabiliteit.
Heeft u hersen- of centraal neurologisch letsel opgelopen, dan kunnen behandelingen op basis van neurorevalidatie helpen. Neurorevalidatie is een specialisme binnen de fysiotherapie welke zich richt op de behandeling van cliënten met centraal neurologische aandoeningen. Neurorevalidatie richt zich op zo optimaal mogelijk functioneren met een neurologische aandoening. De behandelingen kunnen in het teken staan van; het verbeteren of behouden van lichamelijke functies (zoals beweeglijkheid, kracht en coördinatie), verbeteren van de conditie, vermoeidheid beïnvloeden, zelfstandigheid in het dagelijks leven bevorderen, adviezen over hulpmiddelen, het instrueren van mantelzorger en professionele verzorgers of hulp bij het opstarten van beweegactiviteiten en/of sport.
De behandeling kan zowel in de praktijk als aan huis worden gegeven.
Aandoeningen: Beroerte (CVA), TIA, Multiple Sclerose (MS), Ziekte van Parkinson, Neuromusculaire aandoeningen, Cerebrale parese (CP), Traumatisch of niet aangeboren hersenletsel (NHA), Dwarslaesie.
Indien u moeite heeft met het houden van uw balans dan is het goed om te onderzoeken waar dit vandaan komt. Vaak is er een aanwijsbare oorzaak van balansproblemen, hierbij kunt u denken aan verminderde kracht, duizeligheid of een evenwichtsstoornis. Tijdens de intake zal worden gekeken waar de oorzaak ligt van de balansproblemen en aan de hand hiervan een behandelplan worden opgesteld. Het is niet altijd mogelijk de balansproblemen te behandelen, maar dan is het wel mogelijk u te adviseren. Indien u weet waar u rekening mee moet houden zijn de balansproblemen een kleinere beperking in het dagelijks leven.
Fysiotherapie de Doorkijk is aangesloten bij het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF). Tevens staat praktijkhouder Huib Theunissen ingeschreven in het kwaliteitsregister (CKR) en neemt de praktijk deel aan de klachtenregeling KNGF. Ook wordt actief deelgenomen aan het CVA-Netwerk Nijmegen en MS zorg Nederland.
Het sportspreekuur is voor iedereen met vragen omtrent een blessure of lichamelijke klachten.
U kunt op dit spreekuur ook terecht voor reguliere vragen gericht op niet-sportsmedische klachten.
Met deze spreekuren wordt getracht op een laagdrempelige manier advies te geven zodat u niet met klachten of vragen blijft rondlopen. In veel gevallen zijn bewegingsadvies en preventieve actieve oefeningen geïndiceerd.
Tijdens een consult (duur: 10 minuten) vindt een screening van de klachten/blessure plaats. Hieruit zal een advies betreft de blessure volgen, denkend aan oefeningen voor thuis, bewegingsadvies of behandeling van de blessure. Het sportspreekuur is gratis en is wel op afspraak.