Fysiotherapie de Doorkijk

“Fysiotherapie de Doorkijk staat voor actieve en deskundige zorg gecombineerd met een persoonlijke benadering, waarbij verder gekeken wordt voor u.”

“Fysiotherapie de Doorkijk staat voor actieve en deskundige zorg gecombineerd met een persoonlijke benadering, waarbij verder gekeken wordt voor u.”

Binnen de zorg gaan we uit van een actieve benadering. Dit houdt in dat tijdens de behandeling niet alleen gekeken wordt wat de fysiotherapeut voor u kan doen, maar samen met u wordt gekeken naar hetgeen u zelf kunt doen om de klachten te verminderen en in de toekomst te voorkomen.

De fysiotherapeutische behandelingen worden afgestemd op uw klachten en functionele mogelijkheden. Goede diagnostiek is de basis voor een optimaal behandelplan. Tijdens de eerste afspraak, de intake, worden uw klachten en belemmeringen in het dagelijks leven geïnventariseerd. Daarnaast wordt er gekeken naar een mogelijke oorzaak voor uw klachten. Dit kan zowel lichamelijk zijn als op gebied van houding of beweging. Rekening houdend met uw hulpvraag en de uitkomsten van het onderzoek stellen we samen met u een behandelplan op.

Tijdens de behandeling vinden wij uitleg en advies om inzicht te geven in de oorzaak, het verloop en preventie van de klachten van groot belang. Hierin is beweging en trainingsadvies een heel belangrijk doel. Hoe meer u beweegt, hoe sterker uw lichaam is en hoe meer uw lichaam aan kan. Het is daarom van belang om u lichaam goed te onderhouden en te trainen. Om u van goed advies te kunnen voorzien, is er met uw toestemming en waar nodig overleg met uw sport- of beweeginstelling. Hierdoor kunt u uw beweging vaak gebruiken om uw klachten verder af te laten nemen en recidieven te voorkomen.

De fysiotherapeutische behandelingen zijn gebaseerd op kennis, ervaring en de nieuwste inzichten. De fysiotherapeuten volgen daarom regelmatig studies en cursussen om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en up-to-date kennis. Ook wordt actief deelgenomen aan netwerken zoals het CVA-Netwerk Nijmegen en MS zorg Nederland.

Fysiotherapie de Doorkijk is aangesloten bij het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF). De  fysiotherapeuten zijn geregistreerd in het kwaliteitsregister fysiotherapie (KRF) en de praktijk neemt deel aan de klachtenregeling van van de KNGF.

Wij bieden:

Fysiotherapie
Heeft u klachten aan het bewegingsapparaat? Dit kunnen klachten zijn van spieren, pezen, banden en/of gewrichten. Ook gevolgen van functiestoornissen aan het zenuwstelsel, de longen en het hart kunnen worden behandeld. U kunt direct een afspraak maken of met een verwijzing van de huisarts.

Revalidatie
Heeft u hulp nodig bij het werken aan herstel na een ongeval, ziekte of medische ingreep? Fysiotherapie kan u hierbij uitstekend helpen. De behandelingen kunnen zowel in de praktijk als aan huis worden gegeven en zijn gericht op het zo snel mogelijk hervatten van uw dagelijkse activiteiten, hobby’s of sportactiviteiten.

Behandeling aan huis
Indien u niet in de mogelijkheid bent om naar de praktijk te komen door een medische of lichamelijke oorzaak dan kan de fysiotherapeut ook bij u thuis komen. Hiervoor is wel een verwijzing van een arts nodig, waarop wordt aangegeven dat de therapie bij u thuis plaatsvindt.

Met de volgende klachten kunt u terecht bij Fysiotherapie de Doorkijk:

  • Hoofdpijnklachten
  • Nek-, armklachten (schouder, elleboog, pols en hand)
  • Lage rugklachten
  • Beenklachten (heup, knie, enkel en voet)
  • Psychosomatische klachten
  • Sportblessures
  • Balansproblemen
  • Neurorevalidatie

Locatie:

Sinds 1 juni 2021 heeft Fysiotherapie de Doorkijk naast de locatie in het wijkcentrum de Doorkijk aan het Langstuk ook een locatie aan de industrieweg (naast crossfit Maas en Waal).

De locatie op de Industrieweg 39b heeft een eigen ingang en oprit. De ingang voor de praktijk is verder van de straat gelegen, de oprit is door middel van een bord aan de straat aangegeven.   

De praktijk heeft een grote behandelkamer en door de samenwerking en mogelijkheid deze ruimte te gebruiken met het naastgelegen Crossfit Maas en Waal en Foxfitness zijn er meer trainingsmogelijkheden in de revalidatie of de behandeling.

Visie en missie

“Binnen de praktijk bieden wij u de optimale zorg gecombineerd met een persoonlijke benadering.”

“De behandelingen zijn gebaseerd op kennis, ervaring en de nieuwste inzichten.”

Binnen fysiotherapie de doorkijk willen we fysiotherapie van een hoog niveau aanbieden binnen een moderne en huiselijke setting waarin de patiënt en persoonlijke communicatie centraal staat en waarin eenieder zich zo goed mogelijk kan ontwikkelen.

De bovenstaande missie uit zich door laagdrempelige communicatiemogelijkheden (sportspreekuren, contact met de behandelaar via Whatsapp, de mogelijkheid om vragen te stellen zonder direct een afspraak te hoeven maken). 

Er is aandacht voor het gehele welzijn van de patiënt.

Deze praktijk werkt niet met een wachtlijst en heeft zeer ruime openingstijden. Binnen fysiotherapie de Doorkijk wordt getracht binnen 2 werkdagen een afspraak in te plannen.

Om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en up-to-date kennis volgen de fysiotherapeuten regelmatig studiedagen en cursussen.