Sportblessure

Bent u geblesseerd geraakt tijdens het sporten en wilt u zo snel mogelijk en op een goede manier weer aan het sporten? Dan kunt u altijd op korte termijn een afspraak maken bij ons.  

Intake sportblessure

Tijdens de intake wordt gekeken naar de oorzaak en de aard van de blessure. Ook wordt in kaart gebracht welk niveau en welke doelen u wilt behalen en wat hiervoor nodig is. Hierop wordt samen met u een behandelplan gemaakt om u zo goed mogelijk te laten terugkeren naar uw sport- /beweegactiviteiten. Er wordt gekeken wat de fysiotherapeut kan doen, hierbij kunt u denken aan mobilisaties, doornemen van oefeningen, beweeganalyse of tapen ter ondersteuning. Daarnaast wordt bekeken wat u zelf kunt doen om te zorgen dat u zo snel en goed mogelijk kunt terugkeren naar uw sport. Daarnaast wordt er aandacht geschonken aan adviezen om blessures in de toekomst te kunnen voorkomen. 

Mocht u alleen advies willen dan is het ook mogelijk om op het spreekuur langs te komen 

Gratis advies tijdens (sport)spreekuur bij fysiotherapie de Doorkijk

Het sportspreekuur is voor iedereen met vragen omtrent een blessure, blessurepreventie of lichamelijke klachten. U kunt op dit spreekuur ook terecht voor reguliere vragen gericht op niet-sportmedische klachten.

Met deze spreekuren wordt getracht op een laagdrempelige manier advies te geven zodat u niet met klachten of vragen blijft rondlopen. In veel gevallen zijn bewegingsadvies en preventieve actieve oefeningen geïndiceerd.

Tijdens een consult (duur: 10 minuten) vindt een screening van de beweging, klachten of blessure plaats afhankelijk van uw vraag. Hieruit zal een advies volgen, denk hierbij aan oefeningen voor thuis, bewegingsadvies of behandeling van de blessure. Het sportspreekuur is gratis maar is wel op afspraak.

Indien dit wordt geadviseerd, kan er overgegaan worden tot een behandeling. Dit gebeurt alleen in overleg.

Vraag nu uw gratis (sport)spreekuur aan bij fysiotherapie de Doorkijk

Benieuwd hoe wij u kunnen helpen met uw sportblessure?
Neem contact met ons op en we bespreken graag de mogelijkheden.

Afspraak maken